2012. jan. 30.

Brownie - lekváros

Nagy-nagy kedvencünk. De mivel hajt a kísérletezési vágy, egy újabb, egy kicsit kevesebb cukrot tartalmazó változatot próbáltam ki. Valljuk be nem egy diétás sütemény, de ha a kalóriabevitelt nem is tudjuk csökkenteni, az édes érzetet valamelyest igen.

100 g étcsokoládé – 2 evőkanál vaj v. margarin – 250 g diabetikus szilvalekvár, de meggyel is finom lehet – 2 evőkanál vaníliás cukor – 40 g cukor – 2 tojás – 20 g kakaó – 1 kávéskanál sütőpor – csipet só – 150 g liszt – 6 evőkanál tej Az étcsokoládét és a vajat olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a lekvárt, tojást és további alapanyagokat. Keverjük össze, majd öntsük egy közepes sütőpapírral kibélelt tepsibe. 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt süssük készre. Ha nagyon égne a teteje, a vége fele tegyünk rá egy alufóliát. Akkor jó a süteményünk, amikor a belseje, ha nem is szaftos, de puhább, nedvesebb a külső felületnél. Aki édesebben szereti szórja meg porcukorral.
Eredeti recept Ildinyotól származik


4 megjegyzés:

Juci írta...

Nagyon gusztaaa!

Ági írta...

Nagyon szépséges! Nekem még sosem sikerült ilyen magasra..:( Na, majd megpróbálom ezt a receptet! Nagyon szívesen megkóstolnám!:)

marisz57 írta...

Brownit még sohasem sütöttem, de a tied nagyon guszta!

Vicuska írta...

Jó ötlet volt kevesebb cukrot használni.