2012. jún. 1.

Kacsacomb vele sült almával

Ha hús és gyümölcs párosításáról beszélünk, nálam csak az alma jöhet szóba. Viszont az irdatlan mennyiségben főleg, ha szárnyasról és azon belül combról van szó. A másik jó hír, hogy diéta mellett a köret szerepét is kitölti, valamint édeskés ízével egyben a desszertet is :)))

Fejenként egy kacsacomb – fejenként min egy nagyobb alma – húsfűszer (most nem variáltam, sima sült csirke fűszert használtam – 1,5 dl bor
Tényleg, a fűszerezésnél ne szégyelljünk kész fűszert használni, ezzel is megkönnyíteni életünket. Irdaljuk be a bőrét, dörzsöljük át a fűszerrel, majd húsosabb (bőrős) felével fektessük egy kikent tepsibe. Öntsük rá a bort, fedjük le és pároljuk készre. Amikor megpuhult vegyük le a tetőt és hagyjuk sülni, majd fordítsuk meg és süssük ropogósra a bőrős részét is. Ennél a fordításánál adjuk hozzá a kicsumázott és négy részt vágott almát. Azért csak most, hogy ne puhuljon agyon, maradjon egy kis tartása. Sütésnél legalább négyszer locsoljuk meg a húst valamint az almát is.

2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Gyengém az ilyen csodásan ropogósan megsült comb. Nagyon guszta az almával. Elfogadnám ebédre...

Dia írta...

Khm....