2013. márc. 22.

Mindent bele piskóta

Vegyünk egy alap piskótatésztát és váltsuk ki az alapanyagokat, vagy szórjuk meg minden jóval. Nálam is így történt. Vettem egy újfajta epres torta ízű joghurtot, ami nem igazán nyerte el a tetszésemet, de a piskóta receptben szereplő tejfölt tökéletesen kiváltotta és még ízesítette is.
Volt még a mélyhűtőben dió, a kamrában egy kis maradék csoki pasztilla. Innen is egy kicsi, onnan is egy kicsi és kész is…… A leírt mennyiség dupláját készítettem

250 g liszt – 200g cukor – 3 kanál gyümölcsös joghurt (kis doboz) – 4 kanál olaj – csipet só – 1 sütőpor – 1,5 marék dió – fél marék csoki pasztilla vagy összetört táblás csokoládé – fél mokkáskanál fahéj – 2 tojás

Az tojásokkal elkeverjük a cukrot, majd sorban hozzáadjuk a többi adalékot. A legvégén keverjük bele a csokoládét és a kisebb darabokra tördelt és előpirított diót. Öntsük egy kikent-kilisztezett tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre (kb. 20-25 perc). Ha nagyon pontosak szeretnénk lenni, a tojások fehérjét habbá verve tegyük a tésztához, de ha nem és egybe keverjük el, akkor is remek piskótánk lesz.

Nincsenek megjegyzések: