2013. ápr. 27.

Mentás, csokoládés gríz


Négy napos pihenésen voltunk, ahol minden nap vacsora után remekebbnél, remekebb desszerteket ettünk. Hazaérve, valahogy hiányérzetünk volt, de mivel nem volt időnk vásárolni az otthon maradt hozzávalókból kellett valamit rittyenteni. Így született az ötlet….

Hozzávalók: tej – búzadara – cukor – 2 csomag vaníliás cukor – 100g keserű csokoládé (érdemes minél nagyobb kakaó tartalmút használni) – 1 nagy kanál vaj – 5 levél menta

Készítsünk egy tetszés szerinti tejbegrízt. Azért nem írtam arányokat, mert általában érzésre készítem. De minimum 0,7-1 l tej szükséges. A cukrot is ízlés szerint adagoljuk, ami jelen esetben függ a csokoládétól is. Félidőben adjuk hozzá a csokoládét és vajat. A csokoládé besűríti, így ha szükséges, adjunk hozzá még tejet. Az utolsó egy percben beledobjuk a nagyon apróra vágott mentát. Tálakban szervírozzuk, majd kihűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: